Wikia


Een toeritdoseringsinstallatie (TDI) is in de verkeerskunde een term die gebruikt wordt voor het gereguleerd toelaten van verkeer op een toerit en uiteindelijk op de snelweg. Het doel van toeritdosering is het beperken van het aantal invoegende voertuigen om zo de verkeersdoorstroming op de hoofdrijbaan niet te verstoren. De TDI wordt in principe alleen ingeschakeld bij hoge rijbaan-intensiteiten die in de buurt komen van de wegcapaciteit. Door het beperken van extra verkeer vanaf de toerit kan congestie worden voorkomen of kan het moment van het ontstaan van de congestie worden uitgesteld.

Een toeritdoseerinstallatie is een iets anders vormgegeven verkeerslichtinstallatie (VRI), namelijk gele ipv zwarte achtergrond. Meestal mag er bij groen licht slechts één voertuig passeren, dit staat aangegeven met een onderbord. Bij sommige installaties is aangegeven dat er bij groen licht twee voertuigen mogen passeren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki